goteborgshundsim_sport_och_rehab_banner_darkblue_392x252

Balans och stabilitetsträning

Alla hundar behöver en god balans, koordination och stabilitet. En sådan minskar risken för skada och ökar prestationsnivån inom de flesta hundsporter och i vardagen.  
 

Förutom de fördelar det ger en hund ur friskvårdssynpunkt är det fantastiskt kul att träna koordination och det är för de mer osäkra individerna även starkt självförtroendehöjande.
Vi är många som skrattat åt att våra 4-benta vänner ibland slår rekord i klantighet, det kan vara missade trappsteg till vurpor, men om vi ska bli lite allvarsamma så är det kanske så att hunden inte har bättre koll än så. Vi kanske inte gett de förutsättningarna för att klara det vi utsätter hundarna för och väldigt ofta är det på koordinationen det fallerar. Många är de hundar som inte vet att bakbenen kan/skall koordineras med framdelen och här kommer vår roll som djurägare in. Vid träning av balansen tränas de fina, mindre musklerna som bl.a. ligger tätt kring lederna, vi stärker hundens bål vilket är önskvärt då de tack vare sin anatomi och tyngdlagen inte har det optimalt. Man tränar även nervsystemet vilket gör att det snabbare kopplar på rätt muskler vid aktivitet och på så sätt slipper kroppen göra av med mer energi än vad som krävs.


Balans- och koordinationsträning kan göras vart som helst och det är endast fantasin som sätter gränserna. Är du intresserad av att utveckla din hunds koordination eller behöver hjälp med att komma igång då kan du boka en timme med någon av våra fysioterapeuter för hjälp och guidning. Till hjälp har vi en hall som är fullt utrustad för träning av detta, du får även med dig ett kompendie där det finns bilder som förklarar olika övningar och utrymme för att skriva upp era framsteg.


Här hittar du våra priser!