goteborgshundsim_sport_och_rehab_banner_darkblue_392x252

Hundsim

Träning i bassäng
Simning är ett bra komplement till övrig aktivitet, som förebyggande, underhållande eller som rehabilitering. Det är näst intill belastningsfritt för leder och på så sätt skonsamt för kroppen. Hunden som blivit till åren och således lite stel, eller tävlingshunden som ska hålla år efter år är 2 exempel på när simning är ett bra alternativ. Hunden jobbar med hela kroppen och träningen är tidseffektiv, man kan säga att 3x10 minuter simning är likvärt med 2 timmars löpning i terräng.

Poolen hos oss på Göteborgs hundsim är 5x2,5 meter stor och är utrustad med jetstream, vilket gör att man kan träna hunden i motström om så önskas.

Alla hundar kan lära sig att simma men det tar mer tid för en del än vad det gör för andra. Även hunden som är van att simma utomhus behöver ta körkort då det är skillnad i att simma i sjö/hav och en pool. Hos oss erbjuder vi en rad olika upplägg för simning.
Vill man nyttja poolen för frisim är ett simkörkort det man börjar med. Känner man att man vill ha stöttning och hjälp av personal när hunden simmas så finns det flergångskort som täcker de behovet också.

Simkörkortet tillhör hunden, så har ni fler hundar ni vill simma så ska ett körkort per hund tas. Detta är av den enkla anledningen att det handlar om inlärning för den enskilda hunden, alla agerar olika vid simning i bassäng och hur körkortet läggs upp är beroende på individen.

Simning kan man påbörja när hunden är 6-8 månader gammal och någon övre åldersgräns finns inte.
Vid frisimning är det 1 tid/hund, så simmar ni fler hundar så bokar ni så många tider som hundar som simmas.

Simkörkortet är till för er som vill nyttja möjligheten att frisimma.
Simning passar alla hundar och kan tas från det att hunden blivit 6 månader.
Körkortet är på 5 tillfällen varav 1, det första, är en friskvårdskontroll. Detta för att ha ett utgångsstatus på hunden inför träningen.

Alla tillfällen är ni själva med en av våra terapeuter. Efter simningen avslutar vi med relax på vibrationsplattan.
Har ni tidigare simmat på annan anläggning kan det räcka med att boka ett engångstillfälle med en av terapeuterna för att gå igenom hur vår anläggning fungerar.

Om ni efter avslutat simkörkort vill ha ytterligare tillfällen med terapeut så kan ni boka friskvårdssim.

Simkörtet tillhör hunden, så om du har fler än en hund som vill simma bokar du ett kort per hund.