goteborgshundsim_sport_och_rehab_banner_darkblue_392x252

Vi välkomnar Suzan Lilja Tiras till oss!

Vi välkomnar Suzan Lilja Tiras till oss i Augusti!

SUZAN LILJA TIRAS
Kroppen är en fantastisk konstruktion och vi likställer det med hög livskvalitet när den mår bra. Tack och lov gör den också det under större delen av hundens liv! Ändå smyger sig av och till lite grus in i det biomekaniska maskineriet; alltifrån tillväxtrubbningar, avvikande ledförslitningar, rörelser som utsätter vävnader för mer belastning än de tål, ända till traumatisk inverkan från fall eller stötar. Min övertygelse är att med rätt fysikalisk behandling, lyhördhet och engagemang skulle många av våra fyrfota vänner inte behöva ha ont.

Själv är jag djurfysioterapeut utexaminerad från veterinärhögskolan vid Norges miljø- og biovitenskapelige universitet med hospiteringar på bland annat universitetsdjursjukhuset vid Tierärztliche Hochschule Hannover, Senter for sportsmedisin og rehabilitering i Nittedal/Oslo, Heimdal Dyreklinikk og Rehabiliteringssenter i Trondheim, ReDog Veterinärklinik och Hundrehabilitering i Västerås och regiondjursjukhuset Blå Stjärnan i Göteborg. Som ambulerande fysioterapeut har jag i flera år jobbat med jakt- och sporthundar och är väldigt glad över att bli en del av teamet på Göteborgs Hundarena.

Grundpelarna i min fysioterapipraktik är
att bygga upp och underhålla den friska hundens fysik. Då håller kroppen för lek, prestation och påfrestningar.
att utreda beteendeförändringar som intermittenta, kroniska och akuta hältor; men även ”oförklarlig” aggressivitet och apati till följd av smärta eller neurologisk funktionsnedsättning.
att rehabilitera den rekonvalenscenta hunden från skada till bästa möjliga funktion.
Varje möte med en patient ska vara ett led i ett långsiktigt framgångsrikt fyskoncept där djurägaren med sin närvaro i hundens vardag och med kunskap om dess historia utgör en oerhört viktig del. Vad är målet och tidsperspektivet? Vad händer i vävnaden just nu? Behöver vi tänka om eller håller vår strategi fortfarande? För ett smärtfritt liv i rörelse - till vardags, under jakt och på tävling.
Utöver mitt praktiska arbete på Göteborgs Hundsim är jag lärare och innehållsansvarig på Royal Dog Educations friskvårds- och massageutbildningar. För er som träffar mig i det sammanhanget är förhoppningen att kunna bjuda på en och annan aha-upplevelse från kroppens värld av finurliga mekanismer och att ni får med er en skärpt blick, sensibiliserade händer och en fördjupad anatomisk förståelse för människans bästa vän.

Kontakt:
suzan@goteborgshundsim.se

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter