goteborgshundsim_sport_och_rehab_banner_darkblue_392x252

sponsorekipage

Sponsorekipage
Här nedan kommer en presentation om vårt första sponsorekipage. Vi kommer att guida Lotta kring friskvård för att nå bra resultat med en fysiskt välmående hund.
Ni kommer att få uppdateringar om hur det går för Lotta och Yaxah under tidens gång.
 
Hej Lotta!
Hur kommer det sig att det blev faraohund?

Under hela mitt liv har jag haft ett stort hundintresse och hos familjen har alltid funnits hund. 
Jag har erfarenhet av flertalet raser från olika rasgrupper men rasen jag till slut fastnade för blev faraohund. Föll pladask för deras skönhet och elegans i kombination med deras clownlika, unika personligheter. Man har aldrig tråkigt med en Faraohund.
Vem är du och vilka hundar bor hemma hos er?
Jag är cert. allmäninstruktör och äger Västkustens Hundar där jag håller kurser i rallylydnad, klicker, allmänlydnad, valpkurser samt ringträningar. 
 Sedan 2008 innehar jag kennel Illostras och hemma hos oss bor 6 stycken faraohundar,
SEUCH NOUCH Illostras Angel Of Mine - Julius,
SEUCH RLD N Illostras Angel Of The Morning - Yagah,
EECH SEUCH SELCCH NOLCCH DKLCCH RLD N Illostras Bring It On - Yasper
Illostras By My Side - Vinni
Real Life Ashelia - Ashelia
Illostras Caught You Looking – Yaxah
Berätta mer om lurecoursing och varför du tror att det kommer passa Yaxah? 
Jag hittade lurecoursingen, som är rasens bruksprov, när jag skaffade min första faraohund 2002, men började inte tävla förrän ett par år senare med min andra i rasen. Det är en fantastisk upplevelse att se dessa smidiga, snabba hundar springa över fältet i jakt på sitt byte.
Tre år i rad 2012, 2013 och 2014 kom årsbästa lurecoursinghund i rasen från Knl Illostras.
Sista året var det Yasper som hamnade på topp och som är pappa till Yaxah så hon kommer från ett led med framgångsrika hundar. 
Hon visar stor potential till att bli en mycket duktig lurecoursinghund.
Hon är tras-säker, snabb, smidig och alert och jag tror hon har en ljus framtid på lurecoursingfälten.
Vad pysslar du och Yaxah med när ni inte satsar på LC-karriären?
Yaxah och jag har precis börjat tävla rallylydnad med fina resultat, hon är utställd med tex cruftskvalificering, flertalet cert, R-cert och R-CACIB och bra placeringar i bästa tik och även i någon BISfinal men har ännu inte ålder inne för championatet.
Även agility finns i planerna för henne längre fram. 

Lotta Engström-Sundberg

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter